Annons
Nyheter

Mystisk apa muntrar upp i årets julfilm

I årets julfilm "Monky" vänder en märklig liten apa upp och ner på livet hos en familj i kris. Med starka färger och mycket känslor skildras både lycka och sorg. - Jag är så stolt över den här filmen. Den handlar om gemenskap och att leva i nuet, säger Frida Hallgren, som spelar mamman.(TT)
Publicerad 6 december 2017

Franks familj har en hel skidbacke på tomten. Men eftersom det inte kommer så mycket snö är besökarna få. Den knackiga ekonomin är dock det minsta av familjens bekymmer och när de drabbas av en stor sorg dyker plötsligt en busig, tjattrig liten apa upp i deras trädgård. Monky blir snabbt en stor nyhet i den lilla byn, som blir mycket engagerad i den lilla varelsen.

Julius Jimenez Hugoson, som känns igen som lillebror Håkan Bråkan i den senaste "Sune"-trilogin, spelar Frank, en känslosam kille som är den som hittar apan.

””
Annons

Skeptisk mormor

Mormor i familjen, som spelas av Ing-Marie Carlsson, är däremot lite mer skeptisk till den nya familjemedlemmen.

””

Regissören Maria Blom ("Masjävlar", "Hallåhallå") hade länge velat göra något "lite övernaturligt" när hon fick erbjudandet om att regissera "Monky". Hon såg direkt potentialen att göra en härlig och visuellt spännande film.

””

Stor publik önskas

Många regissörer brukar framhålla vikten av att få göra "sin grej" när de gör film, och poängterar ofta att de inte bryr sig så mycket om mottagarledet. Maria Blom tänker tvärtom och hymlar inte med att hon vill ha en stor publik.

””

Juldagspremiär betyder också chansen, men också ett slags uppdrag från filmbranschen, att nå en stor publik.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons