Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny festival lyfter kvinnliga musikproducenter

I år arrangeras Göteborgsfestivalen EQLovesFestival för första gången fullt ut den 24 till 25 augusti - med syftet att inspirera och lyfta kvinnliga förebilder inom musikproduktion. "Vår styrka är att vi gör detta för att vi själva är musikproducenter och vet att det verkligen behövs.(TT)

I år arrangeras Göteborgsfestivalen EQLovesFestival för första gången fullt ut den 24 till 25 augusti - med syftet att inspirera och lyfta kvinnliga förebilder inom musikproduktion.

"Vår styrka är att vi gör detta för att vi själva är musikproducenter och vet att det verkligen behövs. Vi vill vara med och skapa en framtid där jämställdhet är självklart" skriver en av festivalens projektledare Melisha Linnell i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Redan förra året smygstartade festivalen. Men först i år slår den ut i full blom med en blandning av musikaliska akter och liveintervjuer."

Bland annat framträder den hyllade amerikanska musikproducenten Sylvia Massy tillsammans med Linn Fijal, producent och chef för Benny Anderssons studio Rixmixningsverket, på scen samtidigt. Även akter som Londonbaserade dj:n Leila Arab, som har arbetat med Björk, och svenska kulturjournalisten Ika Johannesson medverkar i festivalprogrammet.

TT

Läs mer