Annons
Nyheter

Orädd Astrid imponerar på August

Orädd, cool och stark. Sådan är den Astrid Lindgren som gestaltas i filmen om den älskade barnboksförfattaren. - Nu förstår jag vad hon gick igenom, säger Alba August, som spelar huvudrollen i "Unga Astrid". Att vara den första kvinnan i hela Vimmerby att klippa håret kort.(TT)
Publicerad 9 juni 2017

Att vara den första kvinnan i hela Vimmerby att klippa håret kort. Att bli gravid utanför äktenskapet, få hela samhället emot sig, och ändå kämpa på. Det är sådant som gör att människan Astrid Lindgren imponerar på Alba August.

Den 24-åriga skådespelerskan spelar Lindgren i Pernille Fischer Christensens kommande svensk-dansk-tyska film, som handlar om den unga Astrid på 1920-talet. Och, precis som många andra svenskar, har Astrid följt Alba August genom barndomen.

””
Annons

Mycket humor

August har förberett sig genom att lära sig att stenografera ("jättesvårt!"), skriva skrivmaskin, dansa 20-talsdans. Men allra först läste hon om Astrid Lindgrens böcker. Varenda en.

””

Men lika mycket som filmen handlar om Astrid Lindgren, skildrar den ett annat Sverige än vad som är verklighet för de flesta i dag.

””

Förebild

TT: TT: Vad hoppas du att publiken ska få för upplevelse när de ser "Unga Astrid"?

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons