Annons
Nyheter

Överläggningarna fortsätter i Cosby-målet

Juryn i rättegången mot den sexbrottsåtalade komikern Bill Cosby kom inte fram till ett beslut under första dagens överläggningar. Den 79-årige Cosby kan få tillbringa resten av livet i fängelse om han döms för sexuella övergrepp mot en kvinna i sitt hem i Philadelphia för mer än 13 år sedan.(TT)
Publicerad 13 juni 2017

Juryn i rättegången mot den sexbrottsåtalade komikern Bill Cosby kom inte fram till ett beslut under första dagens överläggningar.

Den 79-årige Cosby kan få tillbringa resten av livet i fängelse om han döms för sexuella övergrepp mot en kvinna i sitt hem i Philadelphia för mer än 13 år sedan.

Annons

Juryns tolv medlemmar, sju män och fem kvinnor, avslutade överläggningarna efter fyra timmar under måndagskvällen, och kommer att fortsätta arbetet under tisdagen.

I slutanförandet uppgav åklagarna att Cosby medvetet drogat den 44-åriga kanadensiskan Andrea Constand så att hon inte skulle kunna värja sig från hans övergrepp i januari 2004.

Cosbys försvarare anklagar Constand för att ljuga för att dölja en affär med Cosby och för att ha diktat upp anklagelserna för att utnyttja den äldre, välbärgade stjärnan.

Under måndagen var Cosbys fru med i rättegångssalen för första gången för att höra slutanförandena för och emot hennes make sedan 53 år.

Bill Cosby nekar till anklagelserna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons