Annons
Nyheter

Phoenix: "Van Sant skapade mig som skådis"

Att Oscarsnomineras och få skådespelarpriset i Cannes är i och för sig kul - men inte enbart positivt. Det menar Joaquin Phoenix, som regelbundet blir överöst med priser och beröm. - Det kan betyda att du börjar bli gammal och mjuk, säger han till TT. Stjärnskådespelaren fortsätter:(TT)
Publicerad 3 augusti 2018

Stjärnskådespelaren fortsätter:

””

Detta gjorde att han kunde identifiera sig extra mycket med John Callahan - den man han porträtterar i Gus Van Sants bioaktuella film "Don't worry, he won't get far on foot". Callahan, som levde mellan 1951 och 2010, var en bitter alkoholist, som efter en bilolycka blev förlamad från midjan och neråt. Han upptäckte att han kunde teckna och fick en karriär som kontroversiell och bitsk satirtecknare.

””
Annons

"Skapade mig"

Phoenix är numera inte intresserad av att göra så kallade "biopics" - han nominerades till en Oscar för rollen som Johnny Cash i "Walk the line". Men han blev intresserad av den här filmen när han förstod att Gus Van Sant hade försökt att göra den i flera år.

””

Första gången de två arbetade tillsammans var 1995, då Van Sant gjorde "Till varje pris".

””
””

Förstörde rullstol

Phoenix har rykte om sig att vara besvärlig i intervjusituationer, men det är ett orättvist rykte. Han är rolig och öppen - även om han aldrig någonsin talar om sin bror River och dennes död. Han drar gärna historier från inspelningarna.

””
””

"Don't worry, he won't get far on foot" går just nu på svenska biografer.

Rättad: Joaquin Phoenix nominerades till en Oscar för sin roll i "Walk the line".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons