Annons
Nyheter

Post Malone i Sverige efter miljardsuccén

Post Malone gör sin första stora Sverigespelning på den nya konsertfesten Smash vid Sjöhistoriska Museet i Stockholm i veckan. Trycket på festivalen har varit stort och biljetterna tog slut redan för en månad sedan.(TT)
Publicerad 13 augusti 2018

Den 23 årige rapparen från Syracuse i delstaten New York, som egentligen heter Austin Richard Post, har rönt enorma framgångar de senaste åren med bland annat fjolårssingeln "Rockstar", som låg etta på topplistorna i såväl USA som Sverige.

Låten har i skrivande stund strömmats mer än 1,1 miljarder gånger på Spotify sedan den släpptes i september förra året.

Annons

Hans andra album "Beerbongs & Bentleys" släpptes i slutet av april i år och det gick rakt in på albumlistans förstaplats i såväl Sverige som USA - bara veckor efter det meddelade Post Malone att han redan arbetade med nästa skiva.

Klassisk mark

När han nu intar Sjöhistoriska Museet gör han det i fotspåren av flera musikgiganter.

””

Cherrie uppträder

Det blir dock ingen lång Sverigevistelse för Post Malone. Han ska hinna beta av spelningar i såväl Estland som Finland och Norge innan han, precis som bland andra Ariana Grande, Jennifer Lopez och Shawn Mendez intar scenen på MTV:s gala VMA den 20 augusti.

Smash arrangeras den 14 augusti. Bland artisterna som uppträder märks också den amerikanske rapparen Lil Pump samt den svenska r'n'b-stjärnan Cherrie.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons