GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Prisrekord för Hallström-målning

Staffan Hallströms målning "Ingens hundar I" såldes på onsdagen för närmare sex miljoner kronor - prisrekord för konstnären som avled 1976. Målningen, som senare har kommit i flera olika versioner, är daterad 1953 och visar en grupp hundar med höjda huvuden och ryggarna vända mot varandra.(TT)

Staffan Hallströms målning "Ingens hundar I" såldes på onsdagen för närmare sex miljoner kronor - prisrekord för konstnären som avled 1976.

Målningen, som senare har kommit i flera olika versioner, är daterad 1953 och visar en grupp hundar med höjda huvuden och ryggarna vända mot varandra.

"Jag tycker att den berör så otroligt mycket, känslan är så stark. Det handlar om en utsatthet och sårbarhet som är illustrerad på ett kraftfullt sätt. Hunden är på något sätt ett väsen som går tillbaka till vargen som strövade fritt", säger Niclas Forsman, vd på Stockholms Auktionsverk, i ett pressmeddelande.

Staffan Hallström var tillsammans med Olle Nyman, Evert Lundqvist och Roland Kempe en del av Saltsjö-Duvnäs-gruppen.

TT

Läs mer