Annons
Nyheter

Publikrekord för brittiska konserter

Det har länge talats om skivbranschens död - men för livemusiken går det desto bättre. Åtminstone i Storbritannien, där antalet besökare på konserter och festivaler har ökat med tolv procent på lika många månader, skriver The Guardian.(TT)
Publicerad 10 juli 2017

Det har länge talats om skivbranschens död - men för livemusiken går det desto bättre. Åtminstone i Storbritannien, där antalet besökare på konserter och festivaler har ökat med tolv procent på lika många månader, skriver The Guardian.

Sammanlagt 30,9 miljoner personer besökte en konsert eller festival det senaste året, vilket är rekord och en ökning med över tre miljoner sedan 2015, enligt en studie från branschorganisationen UK Music. Musikupplevelserna gav samtidigt intäkter på över 40 miljarder kronor till den brittiska ekonomin.

Annons

Publiken är också allt mer villig att resa längre sträckor för att besöka en konsert eller festival. Totalt ökade musikturismen med 20 procent, och en miljon av publiken kom från utlandet. I genomsnitt spenderade varje besökare drygt 9 000 kronor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons