Annons
Nyheter

Rekordstor slutstrid närmar sig i Westeros

Hemlighetsmakeriet inför finalsäsongen av "Game of thrones" har varit stort - både för skådespelarna och för publiken. Men några detaljer har sluppit ut och med start den 15 april får tittarna svar på sina frågor.(TT)
Publicerad 1 april 2019

Nikolaj Coster-Waldau, som spelar Jamie Lannister i den hyllade serien, sade under en intervju på filmfestivalen i Cannes att hemlighetsmakeriet har nått "galna höjder".

””

Även Emilia Clark, skådespelaren bakom drakmodern Daenerys Targaryen, har förbundit sig att inte avslöja handlingen. Men hon sammanfattar den med ett ord: episk.

””
Annons

"Nu räcker det"

I "The late show with Stephen Colbert" avslöjar Kit Harington (Jon Snow) att säsongen innehåller en stridsscen som kan vara den största som någonsin har spelats in för tv eller film - bara den krävde 55 inspelningskvällar.

””

Det var inte bara den sekvensen som var tuff att spela in. Harington beskriver arbetet med hela säsongen som brutalt och krävande. För honom och de som har arbetat med serien sedan start blev det som ett slags aversionsterapi (En behandlingen som bygger på att ett fysiskt obehag kopplas till beteendet ifråga, enligt Nationalencyclopedien).

””
””

Nattkungens hemliga mål

Först den 5 mars kom trailern för den sista säsongen. Det två minuter långa klippet vittnar om att slutstriden i seriens fiktiva värld Westeros närmar sig.

Tidigare års införmaterial har varit mer kryptiskt, men här bjuds tittarna på glimtar av nästan alla huvudroller och några större ledtrådar till var striderna mellan de levande och de döda kommer äga rum.

En av seriens kungligheter spelas av en skådespelare som inte har stått i strålkastarljuset lika mycket som sina kollegor. Den slovakiske stuntmannen Vladimir Furdik spelar sedan säsong sex en av rollfigurerna vars öde handlingen nu kretsar kring. Han är Nattkungen, med kronformad skalle och isblå ögon. Ledare för de dödas armé.

För Entertainment Weekly hintar han om vad som väntar den kyliga regenten:

””

På frågan om vilken som är hans favoritscen med nattkungen svarar han: "Den har inte visats än".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons