Annons
Nyheter

Första semin handlar om Ryssland

Ryssland, Ryssland, Ryssland. I kväll handlar det mesta om den ryske deltagaren Sergej Lazarev och hans "You are the only one". Fast egentligen är det inte Lazarevs låt som sticker ut.(TT)
Publicerad 10 maj 2016

Fast egentligen är det inte Lazarevs låt som sticker ut. Det alla pratar om är de visuella effekterna: Den enorma led-väggen, koreografin som ser ut att ha inspirerats av Måns Zelmerlöws vinnarnummer i fjol, men är upphöjd gånger tusen.

De flesta är säkra på att Lazarev tar sig till final i kväll, i övrigt kan det gå precis hur som helst. Utöver Ryssland saknar kvällens startfält solklara favoriter. De 18 bidragen ska bli tio finalister, och av de tio artister som hos spelbolagen ges bäst chanser att vinna årets Eurovision tävlar bara Ryssland och Armenien (Iveta Mukutjian, "Lovewave") i den första semifinalen.

Annons

Under genrepet i går handlade mycket även om årets programledare Petra Mede och Måns Zelmerlöw, som i en hårt mallad sändning lyckas få in en rad uppskattade komiska poänger.

Men det blir inte bara musik, glitter och humor i kväll. Medan rösterna räknas kommer tittarna även få se dansnumret "The grey people", som uppmärksammar alla de människor som flytt till Europa.

Frans då? Han är direktkvalificerad till finalen på lördag och kan ta det lugnt under semifinalerna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons