Annons
Nyheter

Så blir Music & Arts konstprogram

Festivalen Stockholm Music & Arts handlar om just musik och konst. Nu är det klart hur konstdelen kommer att se ut, En urvalsgrupp bestående av bland andra konstnären Jeanette Steinsland och artisten Frida Hyvönen har lyft fram sex verk som kommer att visas under festivalen.(TT)
Publicerad 10 juni 2015

Festivalen Stockholm Music & Arts handlar om just musik och konst. Nu är det klart hur konstdelen kommer att se ut, En urvalsgrupp bestående av bland andra konstnären Jeanette Steinsland och artisten Frida Hyvönen har lyft fram sex verk som kommer att visas under festivalen.

De utvalda verken är skapade av Cecilia Ömalm, Anna Lidberg, Barbara DÄ?biec, This Is Sweden (Pablo och Ana Londono), Isak Sundström samt Nasim Aghili och Björn Karlsson. Det gemensamma för verken är att de "på ett eller annat sätt vill problematisera frågeställningar omkring demokrati, jämställdhet, makt och normer", enligt ett pressmeddelande från festivalen.

Annons

De permanenta konstverksamheterna på Skeppsholmen kommer också att hålla öppet och festivalen har dessutom tagit fram en guide över offentlig konst i Stockholm. Totalt 90 offentliga verk runt om i staden lyfts fram med hjälp av speciellt framtagna områdeskartor.

Stockholm Music & Arts arrangeras den 1-2 augusti på Skeppsholmen i just Stockholm. Sedan tidigare är det klart att artister som Van Morrison, Tori Amos, Thåström och Hello Saferide kommer att uppträda på festivalen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons