Annons
Nyheter

Sara Danius sommarpratar i P1

Sara Danius är en av årets sommarvärdar i P1. Den tidigare ständiga sekreteraren i Svenska Akademien var ett av de första namnen som avslöjades på presskonferensen som pågår just nu. Även Kaj Linna, Bianca Ingrosso, Frida Hansdotter och Peder Fredricson kommer att sommarprata.(TT)
Publicerad 13 juni 2018

Bibi Rödöö, programchef för "Sommar i P1", säger att Danius program, som sänds i slutet av sommaren, ska handla om:

””

I november vittnade 18 kvinnor i Dagens Nyheter om hur de utsatts för sexuella trakasserier och övergrepp av den så kallade kulturprofilen, som har nära band till Svenska Akademien. Djupa sprickor skapades i akademien efter en omröstning om uteslutning av en ledamot och Peter Englund, Kjell Espmark och Klas Östergren, som röstade för uteslutning, valde att lämna sina stolar.

Annons

Den 12 april lämnade även Sara Danius både sin post som ständig sekreterare och sin stol i akademien. När hon meddelade sitt beslut bar hon en knytblus - något som resulterade i mängder av inlägg på sociala medier där människor poserade i knytblus till stöd för Danius.

Bland de sommarpratare som presenterats märks också Kaj Linna, som blev oskyldigt dömd och satt i fängelse i 13 år innan han i fjol blev frikänd.

Flera sportprofiler kommer också att höras i radion i sommar - däribland ryttaren Peder Fredricson, alpinstjärnan Frida Hansdotter och "dopningsjägaren" Arne Ljungqvist.

Det blir dessutom ett gäng starka nöjesprofiler i årets "Sommar i P1". Fotomodellen och entreprenören Victoria Silvstedt ska sommarprata, liksom sociala medier-profilen Bianca Ingrosso, skådespelaren Claes Månsson och artister som Sabina Ddumba och Mendez.

Sommar i P1 har premiär på midsommardagen, lördag 23 juni kl. 13.00 och sänds dagligen hela sommaren till och med söndag 19 augusti.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons