Annons
Nyheter

"Ser kopplingar mellan Abba och heavy-metal"

Två fjärdedelar av heavy metal-giganterna Metallica är i Stockholm för att ta emot Polarpriset.(TT)
Publicerad 13 juni 2018

Några timmar efter att de sista tonerna klingat ut under en Metallicakonsert i Solnahallen den 26 september 1986 skakades bandet av en tragedi som det skulle ta år att återhämta sig från. Turnébussen, på väg till nästa stopp, körde av vägen utanför Dörarp. Basisten Cliff Burton slungades ut genom ett fönster, fick bussen över sig och avled omedelbart.

Nästan 32 år senare sitter Robert Trujillo, Metallicas basist sedan 2003, på Grand Hotel i Stockholm och reflekterar över Burtons död.

””
””
Annons

Respekt för Anderson

Det är Metallicas rytmsektion - Robert Trujillo och Lars Ulrich - som representerar bandet på Polarprisutdelningen, och basisten blev imponerad när han fick en historielektion om prisets instiftare Stikkan Anderson av Marie Ledin, vd för Polarprisets stiftelse och dotter till Anderson, på vägen från Arlanda.

””

Trujillo har även ett gott öga till sin musikaliske frände Rutger Gunnarsson, som spelade bas på Abbas alla album.

””

"Det är omöjligt"

Förutom att klä upp sig och äta middag med fina bestick i Stockholm gör sig medlemmarna i Metallica även redo att fortsätta på den världsturné som drog i gång för två år sedan i samband med att bandets senaste album "Hardwired... to self-destruct" släpptes.

Turnén fortsätter åtminstone till mars nästa år. Trots det hoppas bandets fans på att det inte ska dröja lika länge som det gjorde mellan "Hardwired" och föregångaren "Death magnetic" ("Lulu", samarbetet med Lou Reed som släpptes 2011, glöms av någon anledning ofta bort i sammanhanget) innan en ny skiva dyker upp.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons