Annons
Nyheter

Slangbellan till Josefin Sundqvist

Barn- och ungdomslitteraturpriset Slangbellan går i år till Josefin Sundqvist för bilderboken "Pappersväxten". Hon får priset för en "innerlig och tänkvärd skildring av utanförskap och den kraft som fantasi och vänskap besitter". Priset på 30 000 kronor delades ut i Stockholm på tisdagen.(TT)
Publicerad 14 april 2015
Barn- och ungdomslitteraturpriset Slangbellan går i år till Josefin Sundqvist för bilderboken \"Pappersväxten\". Hon får priset för en \"innerlig och tänkvärd skildring av utanförskap och den kraft som fantasi och vänskap besitter\". Priset på 30 000 kro

Barn- och ungdomslitteraturpriset Slangbellan går i år till Josefin Sundqvist för bilderboken "Pappersväxten". Hon får priset för en "innerlig och tänkvärd skildring av utanförskap och den kraft som fantasi och vänskap besitter".

Priset på 30 000 kronor delades ut i Stockholm på tisdagen.

Annons

"Det är jätteroligt! Bara att vara nominerad kändes stort. Från början tänkte jag att om någon mer än jag tycker om boken, så blir jag glad. Det här är ju verkligen bevis på att det finns fler som tycker om den", säger Sundqvist själv i ett pressmeddelande.

Debutantpriset Slangbellan, som instiftades 1998, delas ut av Sveriges Författarförbunds sektion för barn- och ungdomslitteratur.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons