Annons
Nyheter

Slutstriden är nära i "Game of thrones"

"Game of Thrones" är tillbaka och nu hårdnar striden om Järntornen på allvar. Tretton avsnitt återstår - uppdelat på två säsonger.(TT)
Publicerad 12 juli 2017

Några mil utanför Belfast på Nordirland tornar Nattväktarnas tillhåll Svarta borgen (Castle Black) upp sig. I närheten av det stora Titanic-museet har "Game of thrones"-produktionen också lagt beslag på jättelika lokaler där alla interiörer byggts upp och där man förvarar all rekvisita, som kläder och vapen.

Under den dag TT tillbringar på inspelningen spelas flera scener in, men vi är svurna till tystnad när det gäller detta. Skådespelarna måste också tänka efter så de inte avslöjar något om den sjunde säsongen, vars premiäravsnitt finns på HBO Nordic från klockan 03.00 den 17 juli.

Annons

Avundsjuk Sansa

Men de får tala om sina rollfigurers utveckling. Sophie Turner, som spelar Sansa, säger:

””

Brodern Jon Snow spelas av Kit Harington och liksom alla de andra skådespelarna (förutom Peter "Tyrion Lannister" Dinklage, som är i studion men i princip aldrig ger intervjuer) verkar han tycka att det är riktigt roligt att möta pressen.

””

Drönare på jakt

Säsong fem slutade med att Jon Snow blev dödad till fansens stora förskräckelse och säsong sex började dramatiskt med att han med hjälp av häxan Melisandre (Carice van Houten) väcktes till liv igen. Kit Harington berättar livfullt om hur tufft det var att hålla Jon Snows nya liv hemligt.

””

Han fick också hitta på förklaringar till varför han befann sig i Belfast och tog ett års ledigt från intervjuer för att undvika att besvara knepiga frågor.

””

Så känner han sig säker nu? Kommer Jon Snow att överleva serien ut? Harington skrattar.

””

Ädel härskare

Vem som till sist kommer att sitta på Järntronen är ännu okänt även för huvudrollsinnehavarna. Emilia Clarke, som spelar Daenerys Targaryen, "Drakarnas moder", säger med sitt smittande skratt:

””

Vad kan Clarke säga om sin karaktärs utveckling i säsong sju? Hon funderar lite.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons