Annons
Nyheter

Sting skänker bort Polarprispengar

Årets Polarprisvinnare Sting skänker hela prissumman på omkring en miljon kronor till Songlines, ett integrationsprojekt från Arvsfonden som använder musik för att skapa "hopp och framtidstro hos unga på flykt", skriver Arvsfonden i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 10 juli 2017

Årets Polarprisvinnare Sting skänker hela prissumman på omkring en miljon kronor till Songlines, ett integrationsprojekt från Arvsfonden som använder musik för att skapa "hopp och framtidstro hos unga på flykt", skriver Arvsfonden i ett pressmeddelande.

"Jag blev djupt hedrad över att tilldelas Polarpriset i år och kommer med glädje att donera prispengarna till det svenska ungdomsinitiativet Songlines. Musik kan brygga broar och det här projektet belyser vilken viktig roll musik kan spela för att ge unga på flykt en möjlighet att knyta an till ett nytt samhälle", säger Sting i pressmeddelandet.

Annons

Hans Andersson, enhetschef på Arvsfonden, säger att Songlines visar hur man med musik och kultur kan inkludera unga människor med rötter i hela världen, och han är glad över att Sting vill ge arbetet "en rejäl skjuts framåt".

Songlines ger nyanlända över hela landet möjlighet till musikaktiviteter. Pengarna kommer att användas till att ordna musikläger, arrangera konserter och köpa in instrument.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons