Annons
Nyheter

Strindbergmålning såldes för 18 miljoner

Nästan 18,6 miljoner kronor. Det blev slutpriset när August Strindbergs målning "Inferno" såldes på auktion i går, enligt ett pressmeddelande från Bukowskis. Målningen från 1901 räknas till en av Strindbergs mest betydande och betraktas som ett mycket tidigt exempel på den abstrakta expressionismen.(TT)
Publicerad 8 juni 2017

Nästan 18,6 miljoner kronor. Det blev slutpriset när August Strindbergs målning "Inferno" såldes på auktion i går, enligt ett pressmeddelande från Bukowskis. Målningen från 1901 räknas till en av Strindbergs mest betydande och betraktas som ett mycket tidigt exempel på den abstrakta expressionismen.

På auktionen i Stockholm såldes även en annan av författaren, dramatikern och konstnärens målningar: "Packis i stranden". Den är daterad 1892 och klubbades för nästan 11,4 miljoner kronor.

Annons

I fjol trodde man att "Inferno" skulle sätta svenskt rekord och bli den dyraste svenska tavla som auktionerats ut utomlands, så den skulle säljas av auktionshuset Christies i New York. Då avbröts dock auktionen eftersom buden inte nådde upp till miniminivån.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons