Annons
Nyheter

Succépjäs om Osloprocessen vann Tony

Scenuppsättningen "Oslo" vann pris för bästa pjäs på Tonygalan, teatervärldens motsvarighet till Oscarsgalan, som hölls i New York i natt svensk tid. Dramat kretsar kring fredsförhandlingarna mellan Israel och palestinierna i Oslo på 90-talet och de norska diplomater som förhandlade fram avtalet.(TT)
Publicerad 12 juni 2017

Scenuppsättningen "Oslo" vann pris för bästa pjäs på Tonygalan, teatervärldens motsvarighet till Oscarsgalan, som hölls i New York i natt svensk tid.

Dramat kretsar kring fredsförhandlingarna mellan Israel och palestinierna i Oslo på 90-talet och de norska diplomater som förhandlade fram avtalet. "Oslo" har hyllats av kritikerna och en filmatisering sägs vara på gång i Hollywood.

Annons

Dramatikern JT Rogers, som skrivit pjäsen tillägnade priset till avtalets parter, "som trodde på fred och på att se sina fiender som människor. Jag ger det här till dem", sade han i sitt tacktal.

Den Kevin Spacey-ledda galans stora vinnare var annars musikalen "Dear Evan Hansen" som plockade hem sex statyetter, bland annat för bästa nya musikal.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons