Annons
Nyheter

Sweden Rock bygger på traditionerna

När Sweden Rock slår upp portarna på onsdag är det mesta sig likt. Hårdrocksveteraner som Aerosmith, Scorpions och In Flames står på scen. Glada hårdrocksveteraner står framför. - Grunden ska vara densamma varje år, säger festivalens marknadschef.(TT)
Publicerad 5 juni 2017

Förutom en nybyggd läktare med utsikt över de två största scenerna och en fullskalig symfoniorkester som bjuder på hårdrocksklassiker bjuder den 26:e upplagan av Sweden Rock på få nymodigheter.

Precis som det ska vara.

””
Annons

Grånade giganter

På fredag säger 69-årige Steven Tyler och hans Aerosmith hej då till Sverige på festivalens största scen som en del av sin avskedsturné. Även tyska legendarerna Scorpions har medlemmar kring 70-årsstrecket, liksom flera andra av festivalens band.

Men någon brist på stora artister att boka i framtiden finns inte, enligt Sofia Lindqvist Lacinai.

””

"Vill boka jämställt"

Ett annat återkommande inslag är mansdominansen. Warlock-sångerskan Doro Pesch och unga danska black metal-hoppet Myrkur hör till årets kvinnliga undantag.

””

En stor förändring har dock inträffat. Det är första gången som Sweden Rock anordnas sedan den internationella musikjätten Live Nation köpte upp festivalen i höstas.

"Svårare för små aktörer"

””

Efter terrordådet på Manchester Arena och utrymningen av Rock am Ring i Tyskland är säkerheten på stora musikarrangemang högaktuell. Lindqvist Lacinai vill inte ge några detaljer, men säger att festivalen arbetar kontinuerligt för att förbättra besökarnas säkerhet.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons