Annons
Nyheter

Nu är showen i gång

Det har spekulerats och tippats fram och tillbaka den senaste veckan. Nu smäller det - de två första låtarna ska röstas till finalen av Melodifestivalen 2016. Med fjäderplymer och konfetti sparkade programledarna Gina Dirawi och Petra Mede i gång årets första deltävling av Melodifestivalen.(TT)
Publicerad 6 februari 2016

Med fjäderplymer och konfetti sparkade programledarna Gina Dirawi och Petra Mede i gång årets första deltävling av Melodifestivalen.

””

De två första låtarna ska skickas till Melodifestivalfinalen den 12 mars - två bidrag ska ges en möjlighet till i Andra chansen veckan innan.

Annons

Men startfältet i Scandinavium i Göteborg är svårtippat, trots att det bara är sex bidrag kvar efter Anna Books diskning.

Ska man tro förhandstipsen ligger Ace Wilder bäst till för en finalplats och responsen från publiken var också bra i genrepet i går. Själv är hon lite mer osäker på om "Don't worry", med sin avancerade scenshow, räcker i konkurrensen.

Tätt bakom, både i scenshow och i förhandstipsen, följer Samir & Viktor med sin vattenstänkande och publikfriande "Bada nakna" - men det kan bli en tajt kamp. Robin Bengtsson har varit lite av en oddsraket under veckan och "Constellation prize" har sakta men säkert knappat in på täten.

Den tänkbara topptrion kompletteras i startfältet av Pernilla Andersson, Mimi Werner samt Albin & Mattias.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons