Annons
Nyheter

Thoreau hedras med frimärke på 200-årsdagen

I dag är det 200 år sedan den amerikanske författaren, filosofen och naturvetaren Henry David Thoreau föddes. Det firas stort i hans hemland, bland annat genom ett speciellt frimärke.(TT)
Publicerad 12 juli 2017

I dag är det 200 år sedan den amerikanske författaren, filosofen och naturvetaren Henry David Thoreau föddes. Det firas stort i hans hemland, bland annat genom ett speciellt frimärke.

Representanter för det lokala postkontoret och Thoreaus födelseplats menar att frimärket är ett bra sätt att uppmärksamma författarens "personliga exempel för ett enkelt levnadssätt, hans kritik mot materialism och den tidlösa frågan han formulerade om individens roll i samhället".

Annons

Henry David Thoreau var känd för sin kärlek till naturen och för sitt ifrågasättande av samhällets funktion. Förutom frimärket firas Thoreaus födelsedag av fans som samlas i och omkring hans boplats Concord, Massachusetts, där de bland annat kommer att läsa högt ur några av hans verk. Till Thoreaus mest kända texter hör bland annat "Walden" och "Civil olydnad".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons