Annons
Nyheter

Tidiga "Hamlet"-recensioner upprör

De brittiska tidningarna The Times och The Daily Mail har väckt ilska sedan de publicerat recensioner av en ny uppsättning av "Hamlet", med Benedict Cumberbatch i huvudrollen, skriver The Hollywood Reporter.(TT)
Publicerad 7 augusti 2015

De brittiska tidningarna The Times och The Daily Mail har väckt ilska sedan de publicerat recensioner av en ny uppsättning av "Hamlet", med Benedict Cumberbatch i huvudrollen, skriver The Hollywood Reporter.

Pjäsen har nämligen inte premiär på Barbicanteatern i London förrän den 25 augusti, och samma datum gäller för pressvisningen.

Annons

Tidningarna har i stället sett och recenserat förhandsvisningar av "Hamlet". Särskilt The Times sågning av pjäsen - recensenten kallar den "en föreställning för barn som vuxit upp med 'Moulin Rouge'" - upprör den brittiska teaterbranschen.

Mark Shenton, huvudrecensent på teatertidningen The Stage, säger att det är "tabloidbeteende" att bedöma en pjäs i ett så tidigt skede.

Skådespelaren Eddie Marsan, som spelade mot Cumberbatch i filmen "War horse", uppmanar The Times recensent att, i rättvisans namn, publicera första utkastet av sina artiklar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons