Annons
Nyheter

Tonåring dömd för planerad konsertattack

Walesaren Lloyd Gunton, 17, har dömts till fängelse sedan han planerat ett IS-inspirerat terrorattentat i Cardiff i juni förra året. En Justin Bieber-konsert ska ha varit ett av tonåringens mål, skriver The Guardian.(TT)
Publicerad 3 mars 2018

Efter att Gunton publicerat terrorförskönande material på Instagram genomförde polisen en räd mot hans hem, samma dag som konserten, och hittade en ryggsäck med en hammare, en kniv och ett "martyrbrev".

I brevet hade 17-åringen skrivit "Jag är en soldat av Islamiska staten. Jag har attackerat Cardiff i dag för att er regering fortsätter att bomba mål i Syrien och Irak. Det kommer fler attacker i framtiden".

Annons

Förutom att ha undersökt säkerheten på Bieber-konserten ska Gunton ha skrivit att han ville "köra ner icke-övertygade med en bil" och "slå hedningarna som är emot Allah i nacken".

17-åringen nekade till anklagelserna och menade att han aldrig planerade att verkligen utföra attackerna, utan att han ville se hur enkelt det var att genom internet få tag på information om hur man genomför ett terrordåd.

Gunton måste avtjäna sitt straff i minst elva år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons