Annons
Nyheter

Tre nya ofredanden på Peace and Love

Ytterligare tre fall av sexuella ofredanden har rapporterats på Peace and Love i Borlänge när festivalen avslutades på lördagskvällen, uppger polisen. Ofredandena inträffade under festivalens sista spelning. I ett av fallen finns en utpekad person som är misstänkt för brottet.(TT)
Publicerad 9 juli 2017

I ett av fallen finns en utpekad person som är misstänkt för brottet. Mannen avlägsnades från festivalområdet och fick sitt armband klippt.

””

Stor risk

Annons

Strax efter midnatt avlägsnade ordningsvakter också åtta andra personer från området på grund av sitt beteende. De bildade så kallade dansringar i publikhavet, där risken ansågs stor att ofredanden skulle kunna ske. Tidigare under kvällen hade ytterligare en person avlägsnats av samma anledning, men han fick återvända till området efter ett samtal med polisen.

””

Totalt har nu elva fall av sexuella ofredanden rapporterats från årets upplaga av Peace and Love. Ett par fall av misshandel och ringa narkotikabrott har också inträffat. Henrik Olars säger att årets festival trots allt ändå har varit en lugn tillställning jämfört med tidigare år.

””

Sju fall

I fredags kväll och natten till lördag rapporterades sju fall av ofredanden. Pärra Lundqvist, säkerhetschef på Peace and Love, sade till TT i går att det är "för jävligt" att sådant sker i samhället.

””

Under lördagskvällen anmäldes fyra fall av sexuella ofredanden på Hamnfestivalen i Luleå, skriver NSD. Och på Ronnebys stadsfest Tosia Bonnadan anmäldes två fall, rapporterar P4 Blekinge.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons