Annons
Nyheter

Tredje säsongen gillt för Grotesco

En stillsam novellfilm, ett surrealistiskt kammarspel och en musikal om flyktingkrisen. Senaste säsongen sändes 2010, men nu är det snart dags att bänka sig framför "Grotesco" igen.(TT)
Publicerad 1 november 2017
””

Humorgänget är för dagen samlade på Scalateatern i Stockholm , där de 2015 satte upp "Grotesco på Scala - en näradödenrevy".

Inne i teaterfoajén är det lugnt, en tydlig kontrast mot den skruvade humor som kommit att bli Grotescos signum.

Annons

Musikalen är först ut

Säsongen inleds i SVT 3/11 med ett fartfyllt avsnitt om flyktingkrisen - i musikalform. Och det är inte vilka rollfigurer som helst som tar sig ton. Förutom statsminister Stefan Löfven och tidigare inrikesminister Anders Ygeman dyker även Angela Merkel upp i en av scenerna.

””

I rollen som Löfven syns Henrik Dorsin. Han tyckte inte att uppgiften kändes så svår efter att ha fått den rätta sminkningen.

””

Tanken bakom avsnittet var redan från start att skildra något som låg nära i tiden. Till en början var gruppen inne på att välja ett mer lättsamt ämne.

””

Även flamsiga sketcher

Bland den här säsongens avsnitt finns förutom musikalen även ett kammarspel om ett föräldramöte och en skildring av "ladies night" i form av ett psykologiskt drama. Men den som är mer intresserad av enklare humor behöver inte misströsta.

””

Efter två säsonger och en scenshow var det inte lika lätt som tidigare att hitta uppslag till de nya avsnitten, säger Henrik Dorsin.

””

Svårt att nämna favorit

Ingen av gruppens medlemmar säger sig ha något favoritavsnitt, åtminstone inte ännu.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons