Annons
Nyheter

Trump efter nya angrepp: "Tvungen att twittra"

Skällsorden från USA:s president Donald Trump gentemot två programledare fortsätter hagla. I nya inlägg kallar Trump den ena av dem för "dum som en sten", den andra "galen".(TT)
Publicerad 2 juli 2017

Ordkriget mellan Trump och journalisterna Mika Brzezinski och Joe Scarborough på tv-kanalen MSNBC föranledde i helgen en tidig morgontweet från presidenten, uppenbart för att sätta punkt.

"Galna Joe Scarborough och dum-som-en-sten-Mika är inte dåliga människor, men program med så dåliga tittarsiffror kontrolleras av deras chefer på NBC. För dåligt!" heter det.

Annons

Tweeten kom bara två dagar efter att Trump i liknande ordalag beskrivit programledarna, sedan hans regering kritiserats i programmet "Morning Joe". Bland annat beskrevs Mika Brzezinski som "blödande efter en ansiktslyftning".

Journalisterna svarade med att ifrågasätta om presidenten är riktigt frisk.

Kort efter det nya utbrottet i helgen försvarar Trump sitt aggressiva beteende på Twitter. Han anser att det har lett honom till segern i presidentvalet.

"De falska och bedrägliga nyhetsmedierna arbetar hårt för att övertyga republikaner och andra att jag inte ska använda sociala medier - men kom ihåg att jag vann valet 2016 med hjälp av intervjuer, tal och sociala medier", skriver Trump och fortsätter:

"Jag var tvungen att slå 'fake news', och gjorde det. Vi kommer fortsätta att vinna!".

Trumps attacker mot de två programledarna har ytterligare spätt på den hårda kritiken mot presidentens medievanor, och har mött fördömanden inom hans eget parti Republikanerna. Ordvalet gentemot Mika Brzezinski har beskrivits som ovanligt vulgärt och sexistiskt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons