Annons
Nyheter

Trump och Kim huvudroller i bombastisk film

Under tiden som USA:s president Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un satte sig ner för att prata kärnvapennedrustning presenterades en storordig film med de båda ledarna i huvudrollen.(TT)
Publicerad 12 juni 2018

I den fyra minuter långa filmen, som producerats med Hollywood-bombastiska inslag av USA:s delegation, hördes en speakerröst ödesmättat berätta om "en saga av möjligheter" och vilken skillnad som få utvalda kan göra för att skapa fred.

Trump sade att han hade uppmanat Kim och den nordkoreanska delegationen att titta på filmen, och att nordkoreanerna hade samlats runt en surfplatta för att titta på den. Filmen, med titeln "Två män, två ledare, ett öde", visades också för reportrar som samlats inför Trumps presskonferens.

Annons

Till dramatisk musik frågade sig speakerrösten "kommer han att acceptera ett handslag i fredens tecken?" eller om valet skulle bli "mer isolering?"

Kim Jong-Un uppges älska basket och under några sekunder i filmen visades en dunkande basketspelare. Där fanns också klipp från när den nordkoreanske ledaren skakade hand med Sydkoreas president Moon Jae-in i maj, tåg som susade fram längs gröna landskap, skyskrapor, nyfödda bebisar, ett produktionsband av bilar, och självklart flera bilder på huvudrollsinnehavarna.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons