Annons
Nyheter

Tsatsiki gör comeback efter 14 år

Efter 14 års väntan kommer nästa kapitel i Moni Nilssons berättelse om Tsatsiki. TT följde med på inspelningarna av nya filmen "Tsatsiki, farsan och olivkriget" som har premiär i december. Sommarlovet har lockat ett 50-tal barn och ungdomar till skaterampen i Rålambshovsparken i Stockholm.(TT)
Publicerad 3 juli 2015
Efter 14 års väntan kommer nästa kapitel i Moni Nilssons berättelse om Tsatsiki. TT följde med på inspelningarna av nya filmen \"Tsatsiki, farsan och olivkriget\" som har premiär i december. Sommarlovet har lockat ett 50-tal barn och ungdomar till skater

Sommarlovet har lockat ett 50-tal barn och ungdomar till skaterampen i Rålambshovsparken i Stockholm. Högljutt svischar sparkcyklar och skateboards förbi filmteamet som försöker hålla en låg profil.

””

Det är sista inspelningsdagen för "Tsatsiki, farsan och olivkriget", den tredje filmen om vännerna Tsatsiki och Per Hammar. När den populära duon nu gör comeback efter 14 år är det i en värld där mycket har förändrats. Tsatsiki är inte längre tjejernas favorit och den ekonomiska krisen har nästintill ödelagt hans paradis i Grekland. Men han ska försöka ställa allt till rätta, precis som "morsan" har lärt honom.

Annons

Bok i augusti

För bok- och manusförfattaren Moni Nilsson handlar uppföljaren om viljekraft och om att våga vara sig själv. Idén föddes under en av hennes författarresor till Cypern för ett par år sedan.

””

För att ge en ordentlig introduktion till filmen ger hon först ut boken "Tsatsiki och Hammarn" i augusti.

””

Känner igen sig

Historien om Tsatsiki ligger filmregissören Lisa James Larsson varmt om hjärtat. Uppväxt i London med en engelsk pappa och en svensk mamma känner hon mycket väl igen sig i pojkens situation.

””

Nya ansikten

I och med att 14 år har passerat sedan den senaste filmen får biobesökarna stifta bekantskap med ett nytt gäng unga skådespelare. Emrik Ekholm och Adam Gutniak, som spelar Tsatsiki respektive Per Hammar, oroas dock inte inför det kommande kändisskapet.

””
””

Filmen ges även ut i bokform, men om sagan om Tsatsiki blir längre än så vill inte Moni Nilsson avslöja.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons