Annons
Nyheter

TV4 och SVT byter utrikeskorrespondenter

Reportern Terese Cristiansson är TV4:s nya utrikeskorrespondent i Mellanöstern. Den prisbelönta reportern har tidigare arbetat för Expressen och senast Dagens Nyheter. Som TV4:s utrikeskorrespondent kommer hon att vara bosatt i Istanbul, Turkiet.(TT)
Publicerad 1 juni 2018

Reportern Terese Cristiansson är TV4:s nya utrikeskorrespondent i Mellanöstern. Den prisbelönta reportern har tidigare arbetat för Expressen och senast Dagens Nyheter. Som TV4:s utrikeskorrespondent kommer hon att vara bosatt i Istanbul, Turkiet.

"Jag ser verkligen fram emot att blir en del av TV4:s utrikesredaktion, och hoppas kunna ge viktiga och oväntade inblickar i livet här i Mellanöstern," säger Terese Cristiansson i ett pressmeddelande.

Annons

I samma veva går TV4:s nuvarande Mellanösternkorrespondent Samir Abu Eid tillbaka till sin före detta kanal SVT. Utrikeskorrespondentens nya roll blir att förstärka kanalens dialog med publiken genom att vara tillsvidare stationerad i Stockholm - men besöka platser i världen tittarna är nyfikna på.

"Jag hoppas kunna fungera som en länk mellan världen där ute och alla utrikesintresserade här hemma," säger Samir Abu Eid i pressmeddelandet och fortsätter:

"Vi lever i dramatiska tider och intresset för utrikesjournalistik är stort. Jag vill försöka spetsa min rapportering så att den i högre grad utgår från människors nyfikenhet. Vad engagerar folk här och nu?"

TT

Annons
Annons
Annons
Annons