Annons
Nyheter

Tystnadtagning-uppropet blir bok

De kvinnliga skådespelarna bakom #tystnadtagning-uppropet har samlat sina berättelser i boken "Så som vi minns det" som ges ut i år.(TT)
Publicerad 6 mars 2018

De kvinnliga skådespelarna bakom #tystnadtagning-uppropet har samlat sina berättelser i boken "Så som vi minns det" som ges ut i år.

All vinst från försäljningen av boken, som ska skildra "den sanna och fullständiga historien om #tystnadtagning", kommer att gå till den fortsatta verksamheten inom uppropet och dess målsättning: en jämställd film- och teaterbransch.

Annons

"Vi vill också med detta hylla alla som på olika sätt jobbat med de olika uppropen som följde efter #TystnadTagning och som är delaktiga i att skapa en ny verklighet", säger initiativtagarna till #tystnadtagning i ett pressmeddelande.

Uppropet #tystnadtagning samlade förra året över 800 kvinnliga skådespelare i ett gemensamt upprop mot sexuella trakasserier i film- och teaterbranschen. En dokumentär om uppropet och dess konsekvenser - "#tystnadtagning - När viskningarna blev till rop", sänds i SVT1 den 7 mars.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons