Annons
Nyheter

Världens största prideparad i Madrid

Världens största prideparad drog under lördagen genom Madrids gator. Paraden var kulmen på ett tio dagar långt globalt pridefirande. Hundratusentals deltagare, aktivister, drag queens, poliser och politiker tågade genom Spaniens huvudstad med slagorden "Leve livet! ".(TT)
Publicerad 1 juli 2017

Världens största prideparad drog under lördagen genom Madrids gator. Paraden var kulmen på ett tio dagar långt globalt pridefirande. Hundratusentals deltagare, aktivister, drag queens, poliser och politiker tågade genom Spaniens huvudstad med slagorden "Leve livet!".

Paraden övervakas av tusentals poliser, brandmän och säkerhetspersonal.

Annons

Organisatörer och myndigheter förväntade sig en till två miljoner deltagare i paraden, att jämföra med förra årets mellan 800 000 och 1,2 miljoner deltagare.

Spanien är i dag ett föregångsland vad gäller HBTQ-rättigheter. Landet var trea efter Nederländerna och Belgien med att legalisera samkönade äktenskap. Men så har det inte alltid varit. Under Franco-eran var homosexualitet förbjudet. Tusentals homosexuella fördes till rehabiliteringscenter och en del fängslades.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons