Annons
Nyheter

WOW igång: "Bästa som händer på hela året"

Som en av de första artisterna sparkade Sarah Klang igång Way Out West inför stor publik - och levererade både låtar från det hyllade debutalbumet, och material som ännu inte har släppts.(TT)
Publicerad 9 augusti 2018

Trots att det förekommer stormvarningar inför torsdagskvällen i Göteborg strålade solen när Sarah Klang klev upp på Linnéscenen på hemmaplan.

Iklädd en vit dress och tillsammans med en kör med kransar på sina huvuden tog Sarah Klang ton med den starka röst som gjort henne känd. Hennes debutalbum "Love in the Milky way" hyllades av kritiker, men under sin Way Out West-spelning passade hon även på att spela låten "A new day" från hennes kommande platta, till publikens jubel. Därefter uttryckte hon sin kärlek till besökarna, som fyllt upp området framför scenen.

””
Annons

"Hatar bajamajor"

Camilla Linderoth, Maja Christenson, Fanny Ekström och Linnea Björkäng radade upp Sarah Klang som en av höjdpunkterna under torsdagen, och delar av gänget är sedan länge frälsta Way Out West-besökare.

””
””

Fanny Ekström däremot berättar att hon själv inte varit ett fan av festivalen till en början, och har försökt att stå emot flera år. Till slut gick det inte.

””
””

Maten halva upplevelsen

Men det är inte bara artister och folkfest som lockar Göteborgstjejerna till festivalen.

””

En annan flitig Way Out West-besökare är Hanna Lundquist, som bara har missat två omgångar av festivalen. Hon är på plats tillsammans med Martin Palm och förutom att kolla på Arcade Fire, MIA och Popsicle, söker de sig även utanför musikakterna.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons