Annons
Nyheter

14 begärs häktade för attackplan

De 14 personer som greps i måndags kväll i Nynäshamn, misstänkta för att ha tänkt gå till angrepp mot ett asylboende, begärs häktade av åklagare. De på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till grov misshandel.(TT)
Publicerad 11 februari 2016

De 14 personer som greps i måndags kväll i Nynäshamn, misstänkta för att ha tänkt gå till angrepp mot ett asylboende, begärs häktade av åklagare. De på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till grov misshandel.

När männen greps befann de sig inte långt från ett asylboende som polisen misstänker var målet för en attack. Efter flera oberoende tips kontrollerades personerna och de bilar de färdades i och flera tillhyggen hittades - som påkar, knivar, järnrör och yxor.

Annons

Männen är födda mellan 1975 och 1998. Vissa bor och jobbar i Sverige enligt polisen, medan andra vistas här tillfälligt. Enligt åklagare Sara Friedman är de flesta polska medborgare, men hon har inte velat bekräfta polisens tidigare uppgift om att männen kan tillhöra en högerextrem krets.

Häktningsförhandlingarna äger rum i Södertörns tingsrätt, troligtvis med start redan i dag, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons