Annons
Nyheter

16 års fängelse för Ljungbymord

Det började som en musikkväll med gitarrspel i en lägenhet, men slutade med mord. Nu döms en 31-årig man till 16 års fängelse för knivmordet på en 24-årig man i Ljungby i Småland i november förra året. Åklagaren hade yrkat på livstids fängelse.(TT)
Publicerad 10 maj 2016

Det började som en musikkväll med gitarrspel i en lägenhet, men slutade med mord. Nu döms en 31-årig man till 16 års fängelse för knivmordet på en 24-årig man i Ljungby i Småland i november förra året. Åklagaren hade yrkat på livstids fängelse.

Den dömde sade under rättegången att han själv blivit kränkt och hotad av 24-åringen och att det slutade i ett slagsmål på liv och död. Han har hänvisat till nödvärnsrätten, men Växjö tingsrätt konstaterar att han använde långt mer våld än vad som behövdes för att freda sig och att han redan innan slagsmålet utbrutit hade kunnat lämna lägenheten och kalla på polis. 31-åringen har bland annat slagit offret med en gitarr, hällt hett vatten över honom och huggit honom med en kniv i halsen under ett utdraget förlopp. 31-åringen ska betala mer än 200 000 kronor i skadestånd.

Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons