Annons
Nyheter

24-åringen: Två män var med i Mantorp

Den 24-årige man som misstänks för dubbelmordet i Mantorp fortsätter förneka att han dödade paret. Han lämnar också en stor mängd ny information om händelsen i tingsrättsförhören - bland annat att två andra män var med i villan. "Osannolika" säger dock målsägarbiträde om uppgifterna.(TT)
Publicerad 1 mars 2018

"Inga kommentarer" har kanske varit det mest frekventa svaret den 24-årige mannen gett under förhören som hölls under polisutredningen. När han så skulle förhöras för första gången i tingsrätten var intresset från åhörare stort - skulle han nu berätta om vad som hände den där dagen i juni förra året?

Och berätta gjorde han. Med säker röst ger han en han stundvis mycket detaljerat historia, med en rad nya uppgifter.

Annons

Några år innan mordet får 24-åringen kontakt med en man som han utför olika svartjobb åt. Med tiden ställer uppdragsgivaren, som vi kan kalla honom, allt fler krav och den tilltalade uppfattar det hotfullt. Helgen före mordet får den tilltalade order om att han ska följa med på ett uppdrag och köpa tejp och ett vapen.

””

Tejpade dem

Den 11 juni åker 24-åringen, uppdragsgivaren och ytterligare en man ut till Mantorp. Där följer en av dem med 24-åringen in i huset, och säger till paret om att sätta sig på stolar och beordrar 24-åringen att därefter tejpa dem. De ser också till att få koder till parets bankkort, och 24-åringen åker i väg för att ta ut pengar. Då är paret inte skadat, uppger han. Först veckan efter läste han i Aftonbladet vad som hänt efter att han gav sig därifrån, påstår mannen.

””
””

Mannen svarar mycket utförligt på alla frågor. Förutom när det kommer till de andra personerna som ska ha varit med - då tar det stopp. Han vill inte att de två männen ska kunna identifieras.

"Efterhandskonstruktion"

””

Hon konstaterar att i stort sett samtliga av mannens uppgifter är "helt nya".

””

Målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz bedömer de nya uppgifterna som "osannolika":

””
””

Den 24-årige mannens advokat Henrik Lindholm, säger:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons