Annons
Nyheter

36-åringen har vaknat på sjukhuset

De två män, 23 respektive 36 år gamla, som är misstänkta för dubbelmordet på Ikea i Västerås har begärts häktade. Misstanken har stärkts mot 23-åringen och 36-åringen har vaknat på sjukhuset, där han vårdas.(TT)
Publicerad 13 augusti 2015

Den 36-årige mannen, som har legat på sjukhus sedan måndagen, har vaknat, uppger landstinget i Västmanland.

””

Både han och 23-åringen är nu misstänkta på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Tidigare var den 23-årige mannen anhållen på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt. Han greps utanför Ikea kort efter att dådet hade inträffat.

Annons

Åklagaren lämnade in begäran till tingsrätten i Västmanland på torsdagsmorgonen. Häktningsförhandlingarna kommer att inledas klockan halv fyra i dag.

Det var vid 13-tiden i måndags som en 55-årig kvinna och hennes 27-årige son dödades på Ikea i Västerås. Offren kom från en by utanför Skellefteå och var på besök i Västerås.

Polisen har tagit flera knivar i beslag. Den 36-årige mannen skadades svårt i samband med händelsen och vårdas på sjukhus. Båda männen är bosatta på ett flyktingboende i Arboga. Enligt Migrationsverket hade den 36-årige mannen fått en ansökan om uppehållstillstånd avvisad den 16 juli, uppger Aftonbladet. Beslutet har vunnit laga kraft och skulle verkställas inom kort.

Ikeavaruhuset i Västerås hade stängt under tisdagen, men öppnade igen på onsdagen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons