Annons
Nyheter

Ädel tävlan med iller i byxan

Dikessnorkling, illrar i byxorna och sparkar på smalben. Den gemensamma nämnaren? Det går att tävla i samtliga företeelser. När det skrivs om märkliga tävlingsformer tas ofta VM i bastu, kärringkånk och kanske kast med mobiltelefon upp. Men det finns märkligare saker att tävla i.(TT)
Publicerad 1 juni 2015

När det skrivs om märkliga tävlingsformer tas ofta VM i bastu, kärringkånk och kanske kast med mobiltelefon upp. Men det finns märkligare saker att tävla i.

I västra England avgjordes nyligen årliga världsmästerskapet i spark på smalben, där duellanterna ... ja, sparkar varandra på smalbenen. Och i Wales ser man fram emot den 30 augusti, då årets VM i dikessnorkling äger rum. Förra året deltog dikessnorklare från ett dussin olika länder, bland annat Sverige. Vann gjorde brittiskan Kristy Johnson som snorklade den 110 meter långa banan (55 meter dike fram och tillbaka) på nytt världsrekord: 1 minut, 22 sekunder och 56 hundradelar.

Annons

Andra säregna saker det tävlas i är kamelbrottning och ferret-legging, där det senare går ut på att släppa ner en levande, och hungrig, iller i byxorna och helt enkelt stå ut så länge som möjligt.

Lyckligtvis har en del av de konstigaste "sporterna" försvunnit, eller åtminstone modifierats. Goose pulling var en bisarr, och plågsam, form av djurhetsning där en levande gås hängdes upp och ner i en ställning varpå en deltagare på en häst i full galopp red förbi, tog tag i och försökte slita huvudet av gåsen.

Nuförtiden använder man åtminstone döda gäss.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons