Annons
Nyheter

Åkte egen bil trots misstänkt hjärtinfarkt

En man uppsökte vårdcentralen i Kopparberg där sjukvårdspersonalen konstaterade att hans tillstånd tydde på en akut hjärtinfarkt. Det beslutades att han skulle åka till Universitetssjukhuset i Örebro, USÖ, för en akutinsats, skriver Nerikes Allehanda.(TT)
Publicerad 4 juli 2017

En man uppsökte vårdcentralen i Kopparberg där sjukvårdspersonalen konstaterade att hans tillstånd tydde på en akut hjärtinfarkt. Det beslutades att han skulle åka till Universitetssjukhuset i Örebro, USÖ, för en akutinsats, skriver Nerikes Allehanda.

Mannen ville åka i sin egen bil som hans partner körde, vilket godkändes av personalen. Men ett missförstånd ledde till att mannen kördes till Lindesbergs lasarett istället för till USÖ. Detta innebar att det dröjde innan vårdinsatsen med ballongutvidgning av kranskärl, PTCA, kunde inledas.

Annons

Händelsen har nu anmälts av Region Örebro län enligt reglerna om lex Maria. I anmälan står det att vårdinsatsen gick bra men att det fanns en klar fara i att låta en svårt sjuk patient åka i egen bil utan möjlighet till övervakning eller till behandling.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons