Annons
Nyheter

KD ska våga vara annorlunda

Kristdemokraterna måste våga prata om kristna värderingar om stödet för partiet ska öka. Det var rådet från den tidigare partiledaren Alf Svensson när han talade inför cirka 1 000 kristdemokratiska politiker i Jönköping. - Vi ska göra livet lättare att leva, det är därför vi pratar värderingar, sade han.(TT)
Publicerad 3 mars 2018

Även den norske partikollegan, tidigare statsminister och partiledare för Kristelig folkparti Kjell Magne Bondevik uppmanade deltagarna på partiets kommun- och landstingsdagar att våga.

””
””

Viktig roll

””
Annons

I sitt inledningstal i fredags underströk hon bland annat betydelsen av ett "etiskt modersmål", att människor som kommer hit måste ta till sig de värderingar som gäller i den svenska samhällsgemenskapen och anstränga sig att bli svenskar.

Alf Svensson talade om en rädsla som funnits i partiet.

””

Nu börjar det

””

Budskapet från henne var tydligt när kommun- och landstingsdagarna avslutades.

””

Alf Svensson själv utesluter inte att han kommer att delta även i årets valrörelse.

””

Direkt efter att kommundagarna avslutades höll Busch Thor sitt första valtal på Hoppets torg inne i Jönköping där budskapet var att vården blir partiets viktigaste fråga och att det är KD som bäst värnar välfärden. Hon upprepade också anklagelsen mot statsminister Stefan Löfven att han fört sjukvården tillbaka ett decennium.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons