Annons
Nyheter

Alliansen vill skynda på arbetstillstånd

Efter ett antal fall där arbetskraftsinvandrare har blivit utvisade på grund av misstag från arbetsgivarens håll vill Allianspartierna införa nya regler. Dels vill partierna införa en 30-dagars-garanti för handläggning av arbetstillstånd som inte kräver någon ytterligare komplettering.(TT)
Publicerad 13 juni 2017

Efter ett antal fall där arbetskraftsinvandrare har blivit utvisade på grund av misstag från arbetsgivarens håll vill Allianspartierna införa nya regler.

Dels vill partierna införa en 30-dagars-garanti för handläggning av arbetstillstånd som inte kräver någon ytterligare komplettering. Dels har man lagt fram en gemensam motion som handlar om att införa en regel om helhetsbedömning, skriver Alliansens migrationspolitiska talespersoner i ett debattinlägg i Expressen.

Annons

"Syftet är att små misstag av seriösa arbetsgivare inte ska leda till utvisning av den som jobbar, försörjer sig och betalar skatt i Sverige", skriver partiföreträdarna.

Ett uppmärksammat fall förra året handlade om en arbetstagare från Bangladesh som utvisades efter att ha arbetat fem år i Sverige. Han rekryterades via det sociala nätverket Linkedin, något som inte godkändes av Migrationsverket. Han fick senare komma tillbaka till Sverige.

I dag ska Riksdagen ta ställning till förslagen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons