Annons
Nyheter

Ändrade domar för mord i Hallonbergen

En av de tidigare dömda frikänns för medhjälp till mord i ett av de tre uppmärksammade morden i Hallonbergen norr om Stockholm, skriver Dagens Nyheter. Ytterligare en annan döms för mord, och en livstidsdömd 23-åring fälls även för misshandel i hovrätten.(TT)
Publicerad 13 juni 2018

En av de tidigare dömda frikänns för medhjälp till mord i ett av de tre uppmärksammade morden i Hallonbergen norr om Stockholm, skriver Dagens Nyheter. Ytterligare en annan döms för mord, och en livstidsdömd 23-åring fälls även för misshandel i hovrätten.

I januari i fjol sköts en 25-årig man till döds i Solna. Sex veckor efter mordet på 25-åringen mördades även ett gift par som bodde i närheten. Mannen hade berättat för polisen om vad han sett och åklagarna misstänker att gärningsmännen ville tysta honom.

Annons

Tingsrätten dömde tre personer för mordet på 25-åringen, men hovrätten ändrar domen för en av dem som nu istället fälls för medhjälp.

Även när det gäller de två andra morden gör Svea hovrätt ändringar. En av männen som fälldes för medhjälp frias nu för mordet på kvinnan och den yngsta gärningsmannen fälls för mordet på mannen och får 14 års fängelse. Livstidsdomen mot en 23-årig man står fast.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons