Annons
Nyheter

Anställd lyfte upp elev på hatthylla

En lågstadielev hade hamnat i bråk och trotsade en anställd på skolan. Då tog den anställde tag i eleven och lyfte upp hen på en hatthylla. Nu kräver Barn- och elevbombudet, BEO, att Strängnäs kommun betalar 10 000 kronor i skadestånd, skriver SVT Nyheter Sörmland.(TT)
Publicerad 3 juni 2018

En lågstadielev hade hamnat i bråk och trotsade en anställd på skolan. Då tog den anställde tag i eleven och lyfte upp hen på en hatthylla. Nu kräver Barn- och elevbombudet, BEO, att Strängnäs kommun betalar 10 000 kronor i skadestånd, skriver SVT Nyheter Sörmland.

Eleven hade hamnat i bråk med några andra barn som ville att eleven skulle sluta retas. En skolanställd bad eleven att gå därifrån, och eleven ska då ha bett denne att "hålla käften". Det var i samband med detta som den anställde lyfte upp barnet på hatthyllan.

Annons

Även om den vuxne efter en kort stund hjälpte eleven att komma ned från hatthyllan anser BEO att den anställde gick för långt. BEO skriver att "det fysiska ingripandet inte har varit vare sig nödvändigt eller proportionerligt", och att eleven blev rädd och chockad av händelsen.

Senast den 14 juni ska Strängnäs kommun svara på hur den ställer sig till skadeståndskravet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons