Annons
Nyheter

Pojkvännen bad mamman om ursäkt

Arbogakvinnans pojkvän bröt ihop i rätten. När mamman beskrev hur hon försökte stoppa blodet som rann från hålen i kroppen klarade han inte att höra mer. - Jag ber om ursäkt för det jag gjort. Jag hoppas att du en dag kan förlåta mig, säger pojkvännen.(TT)
Publicerad 1 juni 2017

Återigen svallade starka känslor i rättssalen vid förhandlingen om de så kallade sommarstugemorden i Arboga. En 42-årig kvinna är tillsammans med sin tidigare pojkvän åtalad för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar i augusti 2016.

42-åringens mamma, som skadades livshotande, beskrev med stadig röst det brutala överfallet.

””
Annons

Pojkvännen har erkänt att det var han som högg. Men när han hörde mammans redogörelse i rättssalen bröt han ihop i tårar och bad om att få lämna salen.

””

Hat och misstro

Pojkvännen såg henne i ögonen och mumlade sedan till sin tolk som översatte:

””
””

Mamman beskrev relationen med dottern som präglad både av hat och misstro.

””

Föräldrarnas relation till dottern försämrades året före dådet. Bland annat sade föräldrarna upp 42-åringen från lägenheten.

””

Obeskrivligt trauma

Familjens målsägarbiträde Susanna Cleve upprepade hur familjens liv har raserats sedan dådet.

””

Modern är ännu inte fysiskt återställd och både systern och hon lever med svåra psykiska men. Sedan händelsen i augusti har de levt under polisbeskydd, med mycket strikta säkerhetsrutiner och omfattande skyddsinsatser.

””

Systern och mamman yrkar på höga skadestånd.

””

Använde droger

Annons

Kvinnan nekar till alla anklagelser. Hennes advokat framhöll i rätten att det inte finns någon teknisk bevisning som binder 42-åringen till brottet. Att pojkvännen använde droger anser advokaten kan ifrågasätta hans verklighetsuppfattning och minnen.

””

Hon hävdade också att det var tidsmässigt omöjligt att kvinnan varit ute vid stugan under mordkvällen.

Vid ett par tillfällen under dagen började även kvinnan att gråta.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons