Annons
Nyheter

Arbogakvinnans son: "Det kändes som en klump"

Arbogakvinnan övertalade sin minderårige son att ljuga om mordkvällen för att ge henne alibi - men sonen tog senare tillbaka vittnesmålet. I det förhör som spelades upp i rätten på måndagen ville han säga sanningen. - Jag vill berätta allt, säger han.(TT)
Publicerad 12 juni 2017

Tidigare hade pojken uppgett att hans mamma, den mordmisstänkta 42-åriga så kallade Arbogakvinnan, var i bostaden hela mordkvällen. Senare tog han tillbaka dessa uppgifter. I förhöret får han frågan hur det kändes att berätta det som hans mamma ville.

””
””

Kom hem sent

Annons

I det vittnesmål som spelades upp i rättegången kring de så kallade sommarstugemorden i Arboga uppgav pojken att mamman kom hem först strax efter klockan 23 på mordkvällen. Hon sade att det varit långa bilköer på vägen på grund av en trafikolycka, och enligt pojken verkade hon chockad, skriver flera medier.

Morgonen efter kom polisen och berättade om attacken i sommarstugan. Pojken frågade då mamman om mormor och morfar var vid liv. "Det hoppas jag", blev svaret från kvinnan.

””

Ex-pojkvän har erkänt

42-åringen misstänks ha mördat sin pappa och försökt döda sin mamma. Kvinnans ex-pojkvän har erkänt mordet och mordförsöket i sommarstugan, men säger att han gjorde det på uppmaning av kvinnan.

Kvinnan hade argumenterat för att tingsrätten skulle låta bli att ta upp förhören med barnet och hänvisat till "barnperspektivet". Förra veckan beslutade dock tingsrätten att barnets inspelade vittnesmål fick höras i rätten.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons