Annons
Nyheter

SMHI: Inget nytt värmerekord

Något nytt värmerekord blev det inte under onsdagen, även om det var väldigt nära. Och nu drar kallare väder in, något som redan har börjat kännas av i form av kraftiga åskoväder. Under onsdagen blev det ordentligt varmt på sina håll.(TT)
Publicerad 8 augusti 2018

Under onsdagen blev det ordentligt varmt på sina håll. Allra hetast blev det i Härsnäs, där termometern letade sig upp till 34,5 grader - nästan rekordvarmt. Men nära skjuter som bekant ingen hare: Årets rekord innehas fortfarande av skånska Hästveda som 26 juli hade en topptemperatur på 34,6 grader. Och nu ser det ut att vända.

””

På vissa platser har det kyliga vädret redan börjat märkas av. I Dalarna har ordentliga åskoväder dragit in till följd av den kalla luften.

””
Annons

Det är fortfarande extremt stor brandrisk i Götaland och Svealand, medan brandrisken minskat något i Norrland där det har regnat en del.

Förutom svalare temperaturer ser det även ut att bli en hel del regn de kommande dagarna. Ett sammanhängande regnområde rör sig under fredagen nordost över landet, enligt SMHI:s prognos.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons