Annons
Nyheter

Beroendeklinik får skarp kritik

En beroendemottagning i Helsingborg får skarp kritik av uppdragsgivaren Region Skåne efter allvarliga brister i patientsäkerheten. Redan förra året fick Friskvårdspsykiatrin i Skåne AB kritik, men nu skärps tonen ytterligare, skriver Helsingborgs Dagblad.(TT)
Publicerad 6 juni 2017

Redan förra året fick Friskvårdspsykiatrin i Skåne AB kritik, men nu skärps tonen ytterligare, skriver Helsingborgs Dagblad.

En extern granskning visar bland annat att medicin skrivits ut till patienter som substitut till heroin och andra opiater och även lugnande bensodiazepiner mot ångest och depression. En sådan kombination kan medföra allvarliga risker, enligt granskningen.

Annons

Annan kritik som riktas mot mottagningen är bland annat att KBT, som ska vara den prioriterade behandlingsmetoden, enbart erbjöds tre patienter. Betydligt högre doser än vad som är rekommenderat enligt Fass har skrivits ut av exempelvis det lugnande medlet stesolid och behandlingar har pågått för länge utan nedtrappningsplan.

Region Skåne kräver nu att mottagningen gör förändringar om inte avtalet ska sägas upp.

Måns Nostell, verksamhetschef på Friskvårdspsykiatrin i Skåne, säger att han på det stora hela tycker att kritiken är beklaglig.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons