Annons
Nyheter

Bussresenär får 30 000 för könsord

En passagerare får 30 000 i ersättning av Skånetrafiken efter att en busschaufför förolämpat henne med könsord, skriver sydsvenskan. se. När bussen började vingla på motorvägen reagerade kvinnan. Hon såg att busschauffören knappade på sin mobiltelefon samtidigt som han körde.(TT)
Publicerad 2 juli 2015

En passagerare får 30 000 i ersättning av Skånetrafiken efter att en busschaufför förolämpat henne med könsord, skriver sydsvenskan.se.

När bussen började vingla på motorvägen reagerade kvinnan. Hon såg att busschauffören knappade på sin mobiltelefon samtidigt som han körde.

Annons

Kvinnan bad honom upprepade gånger att lägga undan mobilen. Chauffören vägrade och svarade med att tvärbromsa. När hon försökte filma chauffören började han att, om vartannat, bromsa och gasa för att få henne att falla. Chauffören försökte också rycka åt sig kvinnans telefon. Han kallade henne för bland annat hora och ville att hon skulle stiga av bussen.

Skånetrafiken ville först inte gå med på att chauffören varit diskriminerande. Men när diskrimineringsombudsmannen lämnade in en stämningsansökan till tingsrätten backade företaget och gick med på att betala 30 000 kronor i en förlikning.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons