Annons
Nyheter

C vill öka jämställdheten i integrationen

Centerledaren Annie Lööf hade med sig förslag för ökad jämställdhet när hon talade på Järvaveckan. Genom att till exempel betala ut försörjningsstöd till båda föräldrarna i en familj hoppas hon att kvinnors ekonomiska makt ska öka.(TT)
Publicerad 11 juni 2018

Annie Lööf ägnade en stor del av sitt tal på Spånga IP i nordvästra Stockholm åt jämställdhet. Enligt Lööf har mindre än hälften av alla kvinnor i landets utsatta områden ett jobb. Och det tar flera år längre tid för en utrikes född kvinna att få jobb jämfört med männen. I Rinkeby, strax intill, tjänar hälften av kvinnorna mindre på ett helt år än vad genomsnittssvensken gör på en månad, säger Lööf.

””

Som barnbidraget

Annons

Centern föreslår därför att lagen ska ändras så att utbetalningen av försörjningsstödet går till både mannen och kvinnan i en familj. På samma sätt som barnbidraget fungerar.

””

I Växjö och Tingsryd har man redan genomfört detta och Centern tycker att det borde ske i hela landet.

Kräva aktivitet för stöd

Ett annat förslag är att kräva aktivitet för att få försörjningsstöd, till exempel svenskstudier, praktikplats eller jobbsök. Centern vill även satsa 40 miljoner kronor på "integrationsförskolor", där barnet går till förskolan med särskilt fokus på jämställdhet samtidigt som föräldern går på SFI-kurs i samma byggnad.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons