Annons
Nyheter

Djur vanvårdades på Laholmsgård

Hundar i bostadshuset gick runt i sin egen avföring. Tackorna hade utstickande revben. Hästar fick inte se dagsljus eller gå utomhus och beta. Kycklingar saknade vatten och mat. Det är bara några av anmärkningarna som länsstyrelsen har på en djurägare i Laholm, skriver Hallandsposten.(TT)
Publicerad 8 juli 2017

Hundar i bostadshuset gick runt i sin egen avföring. Tackorna hade utstickande revben. Hästar fick inte se dagsljus eller gå utomhus och beta. Kycklingar saknade vatten och mat.

Det är bara några av anmärkningarna som länsstyrelsen har på en djurägare i Laholm, skriver Hallandsposten. Kontrollrapporten är 12 sidor lång. Myndigheten gjorde ett nedslag i slutet av juni i hemmet efter en anmälan om djurhållningen.

Annons

Ägaren, en man som bor i huset, hade 13 hundar, två katter, fyra kycklingar, sju hästar, inklusive ett ungt föl, fyra får och åtta hönor.

Till anmärkningarna kan tilläggas att två hingstar gick ute i en hage där allt gräs var bortbetat. Hönorna saknade mat, sittpinnar, reden och ströbad.

Trots akuta brister på 17 olika punkter får ägaren behålla djuren men måste vidta åtgärder inom en till två veckor. Om inte kommer länsstyrelsen vidta ytterligare åtgärder vilket kan leda till djurförbud.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons