Annons
Nyheter

Dna vid mord leder till enäggstvillingar

Dna-spår i en pågående rättegång gällande ett mord i Halmstad pekar inte ut en enskild gärningsman. I stället leder det till två 18-åriga enäggstvillingar - med identiskt dna. Rättegången i Halmstads tingsrätt gäller mordet på en man i 30-årsåldern i januari i år.(TT)
Publicerad 1 augusti 2018

Rättegången i Halmstads tingsrätt gäller mordet på en man i 30-årsåldern i januari i år. Mannen sköts ihjäl med flera skott och kroppen hittades intill en skogsväg utanför Halmstads tätort den 9 januari.

Dna-spåren som leder till tvillingbröderna hittades på en patron som inte hade avlossats, samt på cigarettfimpar som återfanns i offrets utbrända bil. Men frågan är om de binder någon av dem till brottet.

Annons

Erkännande nödvändigt

””

Försvarssidan gjorde sin sakframställan på onsdagen.

””

Även pappan åtalas

Totalt åtalas fyra personer som samtliga nekar till brott. Den ene av de övriga två är tvillingarnas pappa.

Vice chefsåklagare Charlotte Österlund säger till P4-kanalen att experter vid Uppsala universitet granskar dna-spåren i ett försök att skilja tvillingarna åt. Eventuella resultat tros dock vara färdiga först i tid till en eventuell prövning i hovrätten.

Den övriga bevisningen består bland annat av avlyssnade telefonsamtal, samt indicier såsom att en taxi ringdes in kort efter att mordoffrets bil satts i brand.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons